İLERİ YAŞ PANELİ
Yaşlanma, organizmada, molekül, hücre, doku, organ ve sistemler düzeyinde zamanın ilerlemesi ile ortaya çıkan, geriye dönüşü olmayan, yapısal ve işlevsel değişikliklerin tümüdür. ”Biyolojik Yaşlanma” her kişide farklı hızlarda olmaktadır.
Yaşam süresini ve kalitesini belirleyen öncelikli faktör genetik yapımızdır. Doğduğumuzda sahip olduğumuz genetik yatkınlıklarımızın yanı sıra, yaşam tarzımız, yaşamımız boyunca yakalandığımız hastalıklar, geçirdiğimiz kazalar ile yaralanmalar hücreler ve genetik materyalimiz olan DNA üzerinde izler bırakır. İleri yaşlarımızda ortaya çıkacak hastalıkları da bu tür çevresel faktörler belirler.
Beyin, göz, cilt, kas, eklem, mide ve bağırsak gibi organlarda ortaya çıkabilecek olan hastalıklara yatkınlığımızı ”İleri Yaş Paneli” adını verdiğimiz ayrıntılı genetik test araştırmasıyla merkezimizde öğrenebilmekteyiz.
➔ Alzheimer Hastalığı
➔ Maküler Dejenerasyon (glokom)
➔ Multipl Skleroz (MS)
➔ Osteoartrit (kireçlenme)
➔ Romatoid Artrit (iltihaplı romatizma)
➔ Sedef Hastalığı (Psoriasis)
➔ Sistemik Lupus Eritematozus (SLE)
➔ Crohn Hastalığı ve ülseratif kolit
● KARDİYAK RİSK PANELİ
Kalp; genel olarak kas, damar ve kapaklardan oluşur ve insan vücudundaki en hayati organlardan biri olup, görevi vücuda ihtiyacı olan kanı pompalamaktır.Hastalık, stres, egzersiz gibi durumlarda vücudun kan ihtiyacı daha da artmaktadır. Tüm vücuda kanı pompalayan bu hayati organın görevini yerine getirebilmesi için kendisinin de uygun şekilde beslenmesi gerekmektedir. Kalp, beslenmesini üzerinde olan koroner damarlardan sağlamaktadır.Kalp damar sağlığı kişinin genetik özellikleri ve çevresel koşullarla şekillenir. Genetik olarak kardiyak risk faktörlerinin iyi bilinmesi, risk altındaki kişilerin hayat koşullarını düzenlemesine ve ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek kardiyak hastalıkların erken tanınması ve tedavisi için önemlidir.Merkezimizde ”Kardiyak Risk Paneli” adını verdiğimiz genetik test ile damar yapısı ve damar içi basınç, kas, sinir sistemi gibi yapıların özellikleri belirlenir. Kişinin aşağıda belirtilen hastalıklara olan yatkınlığı araştırılır.
➔ Koroner-arter hastalığı
➔ Venöz/arteryel tromboz hastalığı
➔ Miyokard Enfartüsü (MI)
➔ Atriyal Fibrilasyon
➔ Hipertansiyon
● METİLASYON PANELİ
Metilasyon döngüsü adı verilen sistem, vücuttaki birçok önemli biyolojik yolun kesişim noktası olarak, “metil” gruplarına ihtiyaç duyan yolaklardan oluşur. Metil grupları, vücuttaki çok sayıda reaksiyon için gereklidir. Bunlar sağlık açısından kritik öneme sahiptir.Birbiriyle uyum içinde çalışan bu biyolojik yolakların işlevlerini yapabilmesi ve gereken metilasyon döngüsünün sağlıklı çalışması için genetik özelliklerin uygun olması gereklidir. Genetik yapımızda meydana gelen belli değişimler bu döngünün bozulmasına veya yavaş çalışmasına sebep olur.
Merkezimizde ”Metilasyon Paneli” adı verilen genetik test ile, bireyin genetik materyalinde varolan değişimleri belirleyerek metilasyon döngünün nasıl çalıştığını öğrenebilmekteyiz. Bu özellikler belirlendikten sonra, biyokimyasal süreçlerin işleyişini optimize etmek için uygun beslenme ve takviyeler kişiye özel yaklaşımlarla uygulanır.
BROŞÜRÜMÜZE GÖZ ATIN
RANDEVU ALIN
BROŞÜRÜMÜZE GÖZ ATIN
Hover Box Element
Hover Box Element
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.